Go Back

Rødbedeblinis med laks og krydderurtecreme

Antal: 36 stk blinis
Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk

Ingredienser

Rødbedeblinis

  • 200 gram mælk
  • 10 gram gær
  • 75 gram rødbede
  • 1 æg delt i blomme og hvide
  • 75 gram creme fraiche
  • 200 gram hvedemel
  • ½ tsk salt
  • smør til stegning

Krydderurtecreme

  • 1 dl cremefraiche
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 tsk citronsaft
  • purløg
  • dild

Øvrigt

  • laks

Sådan gør du

Rødbedeblinis

  • Opløs gær i mælk og hæld det herefter over i en blender.
  • Tilsæt rødbede, æggeblomme, creme fraiche, hvedemel og salt.
    Gem æggehviden til senere.
  • Hæld blandingen over i en skål, dæk den til og lad den stå på køkkenbordet i et par timer.
  • Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt sammen med rødbededejen.
  • Steg dine blinis på en pande.

Krydderurtecreme

  • Rør cremefraiche, mayonnaise og citronsaft sammen.
  • Skyl purløg og dild og hak eller klip det i mindre stykker.
    Rør sammen med dressingen.
  • Hvor mange krydderurter du skal tilsætte er en smagssag, så det bedste er at prøvesmage sig frem.

Rødbedeblinis med laks og krydderurtecreme

  • Fordel lidt krydderurtecreme på hver blinis.
  • Rul et stykke laks sammen og placer ovenpå.