Rødbedeblinis med laks og krydderurtecreme
Antal: 36 stk blinis
Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk
Rødbedeblinis
- 200 gram mælk
- 10 gram gær
- 75 gram rødbede
- 1 æg delt i blomme og hvide
- 75 gram creme fraiche
- 200 gram hvedemel
- ½ tsk salt
- smør til stegning
Krydderurtecreme
- 1 dl cremefraiche
- 1 spsk mayonnaise
- 1 tsk citronsaft
- purløg
- dild
Rødbedeblinis
Opløs gær i mælk og hæld det herefter over i en blender.
Tilsæt rødbede, æggeblomme, creme fraiche, hvedemel og salt.Gem æggehviden til senere. Hæld blandingen over i en skål, dæk den til og lad den stå på køkkenbordet i et par timer.
Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt sammen med rødbededejen.
Steg dine blinis på en pande.
Krydderurtecreme
Rør cremefraiche, mayonnaise og citronsaft sammen.
Skyl purløg og dild og hak eller klip det i mindre stykker.Rør sammen med dressingen. Hvor mange krydderurter du skal tilsætte er en smagssag, så det bedste er at prøvesmage sig frem.
Rødbedeblinis med laks og krydderurtecreme